AMSTERDAM - Een gerechtshof in San Francisco heeft vrijdag besloten dat het verkoopverbod dat Google-dochter Motorola liet opleggen aan diverse Microsoft-producten in Duitsland niet is toegestaan.
 

Dat schrijft persbureau Reuters.

De maatregel, waartoe de Duitse rechter eerder dit jaar had besloten, moest Microsoft laten stoppen met "het aanbieden, in de markt zetten, gebruiken, importeren of bezitten" van diverse producten, waaronder de Xbox 360 en bepaalde Windows-software.

De uitspraak van de rechter in San Francisco volgt op een soortgelijk oordeel dat in april door de rechtbank in Seattle werd geveld. Het vonnis van dit Amerikaanse hof is rechtsgeldig, omdat het hier een conflict tussen twee Amerikaanse partijen betreft.

Microsoft en Motorola steggelen sinds 2010 over patenten, toen Microsoft Motorola aanklaagde om het vragen van te veel royalty's voor het gebruik ervan. Vervolgens klaagde Motorola, sinds 2012 in handen van Google, Microsoft weer aan.

Een rechtbank Mannheim besloot in mei dat patenten door Microsoft zouden zijn geschonden en stelde dat Motorola Microsoft in Duitsland een halt toe mocht roepen.

Onderzoek

Een topman bij Microsoft liet aan Reuters weten dat het bedrijf blij was met de uitspraak. Een vertegenwoordiger van Motorola wilde geen commentaar geven.

In Europa loopt nog een onderzoek naar de vermeende overprijsde patenten die Motorola zou hebben gevraagd aan Microsoft en Apple.