AMSTERDAM - Vodafone wil vanaf 1 oktober een onbeperkt-internetbundel voor de iPhone introduceren. 

Dat schrijft Tweakers zaterdag. De techsite heeft inzicht gekregen in informatie die de provider naar zijn eigen winkels heeft verstuurd. De bundel wordt genoemd bij het zogenaamde iPhone Altijd-abonnement, dat bestemd is voor gebruikers van dit toestel. 

Volgens Tweakers gaat de snelheid van het internet wel om laag naar 32 KB per seconde na overschrijding van een 10 GB-downloadgrens. De site geeft aan dat dit te langzaam is voor de meeste internetdiensten.

De Consumentenbond diende gisteren nog een klacht in tegen T-Mobile wegens het adverteren met deze constructie van onbeperkt internet.

Onduidelijk

Vodafone heeft nog geen officiele informatie vrijgegeven over de wijzigingen, zodat gedetailleerde informatie ontbreekt. Zo is het nog onduidelijk of de bundel ook aangesloten kan worden bij andere abonnementen. Ook is nog niet bekend of er voor onbeperkt internet extra moet worden betaald.

Uit de documenten zou verder blijken dat Vodafone maandag een bundel voor onbeperkt bellen en sms-en komt. Dat laatste is al mogelijk voor klanten met een iPhone Vaak-abonnement.

Het iPhone Extreem 140-abonnement zou komen te vervallen. Aan de overige abonnementen verandert volgens Tweakers niets.