AMSTERDAM - Niet alleen toestellen van Samsung zijn kwetsbaar voor de resetbug waarmee een telefoon op afstand volledig gereset kan worden. Ook telefoons van HTC, Motorola en Sony zouden getroffen kunnen worden.

Dat melden diverse buitenlandse media.

Eerder deze week werd bekend dat verschillende toestellen van Samsung gereset konden worden door één regel aan code die verstopt kan worden in een link. Zodra die link geopend wordt, herstart de telefoon zich en gaan alle instellingen en gegevens verloren.

Nu blijkt dat ook een aantal toestellen van HTC kwetsbaar zijn. Onder meer de Desire en One X met HTC Sense 4.0 kunnen op afstand gereset worden. Ook de Sony Xperia Active en Xperia Arc S kunnen door de bug getroffen worden.

Het probleem zit hem in de belfunctie van het mobiele besturingssysteem Android. Dit stukje software kan een telefoonnummer vanuit een website openen, maar dat kan dus ook kwaadaardige code zijn.

Samsung heeft voor de Galaxy S III inmiddels een update uitgerold die het probleem verhelpt. Voor de Galaxy S II komt later een oplossing.