AMSTERDAM - Voor de zoveelste keer zijn in Rotterdam buitenlanders het slachtoffer geworden van een bende oplichters die hun slachtoffers met een partij mobiele telefoons proberen te lokken. Deze keer was het de beurt aan twee mannen en een vrouw uit Duitsland, die 8.400 euro afhandig werd gemaakt.

Het drietal had via internet een afspraak gemaakt om dertig mobiele telefoons te kopen voor 8.400 euro. Om de transactie te sluiten was afgesproken op de Kaapstraat in de Maasstad. Nadat het geld was overhandigd aan een nog onbekende man, sprong deze in een gereedstaande auto en ging er vandoor terwijl het drietal zonder geld en zonder telefoons achterbleef.

Het is niet de eerste keer dat in Rotterdam mensen worden opgelicht met goedkope mobiele telefoonaanbiedingen via internet. Sinds januari zijn verschillende malen buitenlanders, voornamelijk Duitsers en Oostenrijkers, opgelicht voor bedragen tussen de 2.000 en 30.000 euro.

Een speciaal rechercheteam van vijf mensen is ingezet om onderzoek te doen naar de oplichtingen. De politie vermoedt dat één bende verantwoordelijk is voor alle incidenten. Vorige maand werden in verband met deze zaak al twee personen aangehouden. Veelvuldige waarschuwingen via Duitse internetsites hebben nog niet kunnen voorkomen dat de bende opnieuw toesloeg.