SAN FRANCISCO - De beursgang van Facebook was teleurstellend, geeft ook oprichter Mark Zuckerberg toe, maar beleggers beseffen volgens hem nog niet helemaal hoe groot het potentieel van het bedrijf is.

Tijdens een conferentie in de Amerikaanse stad San Francisco zei Zuckerberg dinsdag dat de val van de aandelenkoers ''de moraal van de staf niet helpt'', maar dat het nog altijd een goed idee is om in Facebook te beleggen.

De beursgang van het sociale medium veranderde in korte tijd van hype in teleurstelling. Facebook werd gewaardeerd op ruim 100 miljard dollar. Met de beursgang haalde het bedrijf 18,4 miljar dollar op, het hoogste bedrag voor een internetbedrijf ooit.

Sindsdien is de koers gekelderd: van 38 dollar op de eerste dag naar ruim 19 dollar nu. Zuckerberg had nog niet in het openbaar gesproken over de controversiële beursgang.

Facebook-phone

In een interview maakte hij ook nog eens duidelijk dat Facebook niet bezig is met een eigen mobiele telefoon. Geruchten daarover doken de afgelopen jaren herhaaldelijk op in de media, maar de topman van het bedrijf blijft erbij dat hij een 'Facebook-phone' een onverstandig idee vindt.

Wel benadrukte hij dat het bedrijf zich de komende jaren nog meer gaat richten op de mobiele telefoniemarkt. ''Dat is de toekomst. We gaan daar hele gave dingen doen.''

Bekijk beelden van het interview: