AMSTERDAM - Hewlett-Packard (HP) gaat nog meer banen schrappen dan gedacht. In plaats van 27.000 zullen er tussen nu en 2014 29.000 verdwijnen.

Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.

Een uitleg voor de stijging is niet gegeven. HP heeft last van de kwakkelende pc-markt. Vorige maand werd het grootste verlies in de 73 jaar dat het bedrijf bestaat geleden. Het ging om een nettoverlies van 8,9 miljard dollar.

Met de ontslagen moet nu 3,7 miljard dollar bespaard worden, tegenover 3,5 miljard dollar bij het schrappen van 27.000 banen. Het geld zal geïnvesteerd worden in onder meer cloud computing.

Tablets

Momenteel is er een grote reorganisatie bij het bedrijf gaande. De in september aangestelde CEO Meg Whitman draaide een eerder besluit om de hardware-afdeling af te stoten, terug. HP is de grootste pc-fabrikant ter wereld.

Ook kondigde Whitman eerder al HP-tablets aan die de concurrentie aan moeten gaan met de iPad van Apple. Het gaat om Windows 8-modellen die eind 2012 in de winkels moeten liggen. HP maakt zowel tablets voor consumenten als voor de zakelijke markt. Met dat laatste kan het bedrijf zich onderscheiden.