AMSTERDAM - Na de aankondiging van de nieuwe Kindle Fire zijn de aandelen van Amazon gestegen tot de hoogste prijs ooit. Ook Apple en Google doen het goed op Wall Street.

Een aandeel in Amazon kost nu 259 dollar. Dat is ruim hoger dan het vorige record uit oktober 2011. Toen moest 246 dollar worden betaald voor een aandeel.

Donderdag presenteerde Amazon de Kindle Fire HD. Met een groter scherm en een snellere processor moet de nieuwe tablet de concurrentie aangaan met de iPad en de Nexus 7 van Google.

Geruchten over de iPhone 5 hebben Apple geen windeieren gelegd. Met een prijs van 680 dollar bereikte ook Apple-aandelen een nieuw record.

Google

Concurrent Google doet het ook goed op de NASDAQ. Met een sluitingsprijs van 706 dollar werd het aandeel van Google voor het eerst sinds 2007 weer verkocht voor meer dan 700 dollar, na in 2008 een dieptepunt te hebben bereikt van 262 dollar.

Door de goede prestaties van de drie bedrijven bereikte de NASDAQ-index in zijn geheel ook het hoogste punt van het jaar. 

De beurswinsten van Amazon, Apple en Google steken schril af bij de keldering van het aandeel Facebook. Dat is nog maar de helft waard van de openingskoers van 38 dollar.