SAN FRANCISCO - Twitter lijkt meer aandacht te willen voor de eigen interface voor het versturen van berichten en daarom worden steeds minder namen van andere Twitter-applicaties in de broninformatie genoemd.

Dat meldt CNET. "Het is onderdeel van onze voortdurende inspanningen om Tweets te versimpelen en de nadruk te leggen op de inhoud die wordt gedeeld", zei een woordvoerder tegen de website.

Twitter zou de veranderingen hebben bevestigd. Bij het versturen van berichten via programma's als Hootsuite of Seesmic werden de namen voorheen nog wel in de uitgebreide informatie van Twitter meegestuurd.

Om advertentie-inkomsten te genereren wil Twitter dat mensen meer via de eigen site tweets verzenden. Ontwikkelaars moeten daarom aan nieuwe API-eisen voldoen.

Onder andere werd verificatie verlangd van elke gebruikte API (Application Program Interface) en er is een authenticatieprotocol, daarmee krijgen applicaties namens een gebruiker beperkte toegang tot API’s. Eerder ondervonden LinkedIn, Instagram en Tumblr al de gevolgen daarvan.