SAN FRANCISCO - De notitie-app Evernote komt met een toepassing voor het midden- en kleinbedrijf.

Dat maakt het bedrijf vrijdag bekend. Evernote Business is een applicatie om notities te delen met collega's. De zakelijke notities blijven gescheiden van eventuele privénotities.

Evernote Business wordt in december gelanceerd. De kosten bedragen 10 dollar per gebruiker per maand.

Tijdens de jaarlijkse conferentie, die pas voor de tweede keer plaatsvindt, is ook een samenwerking met Moleskine aangekondigd. Het resultaat is een fysiek notitieboekje met speciale stickers die integreren met Evernote.

Plug-in

Tevens is een 'plug-in' voor Chrome en Firefox gelanceerd, genaamd Evernote Clearly, waarmee online teksten gehighlight kunnen worden die automatisch in Evernote opgeslagen worden. Op basis van de aangegeven tekst wordt in de browser ook gerelateerde oudere notities weergegeven.

De plug-in komt op een later tijdstip ook voor andere browsers beschikbaar.

Evernote

Het bedrijf dat startte in 2008 blijft groeien. Afgelopen jaar is Evernote verdrievoudigd zowel in het aantal medewerkers als gebruikers. CEO Phil Libin zegt ook voor komend jaar een verdrievoudiging te verwachten.

Momenteel telt het bedrijf 230 medewerkers en 38 miljoen gebruikers, waarvan circa 1,5 miljoen gebruikers betalen voor een premium versie.

Zie ook: Moleskine gaat mee met zijn tijd