AMSTERDAM - Facebook heeft de applicatie voor iPhone en iPad herschreven in Objective-C. De applicatie was in HTML5 geschreven. Deze aanpassing moet de reactietijd van de Facebook-applicatie verdubbelen.

Dat meldt persbureau Bloomberg.

De nieuwe software moet de snelheid waarmee de applicatie opstart en de gebruiker door het nieuwsoverzicht kan scrollen verdubbelen.

Ook zou de verandering ervoor moeten zorgen dat foto's twee keer zo snel geopend kunnen worden.

Struikelblokken

Productmanager bij Facebook Mick Johnson zei tegenover BBC News dat Facebook de ervaring van het gebruik van de applicatie heeft bestudeerd. Tijdens deze studie kwamen er drie struikelblokken naar voren. Het openen van de applicatie, het scrollen door het nieuwsoverzicht en het openen van foto's.

"Nu werken deze drie elementen twee keer zo snel", aldus Johnson.

Het herschrijven van de applicatie voor iPhone en iPad heeft een half jaar in beslag genomen. Er zijn nog geen berichten over een eventuele verbetering van de applicatie voor Android.

Advertenties

Eerder deze maand kondigde Facebook aan dat app-ontwikkelaars via een nieuw platform advertenties bij Facebook kunnen gaan inkopen. Deze reclame wordt getoond in de nieuwsfeed van een mobiele Facebook-gebruiker.

Door het verbeteren van de applicatie hoopt Facebook dat de gebruikers langer online blijven, wat moet resulteren in hogere advertentie-inkomsten. Zo schrijft BBC News.

Helft

Facebook staat onder druk en probeert de inkomsten omhoog te krijgen. Vorig weekeinde bleek het aandeel Facebook nog maar de helft waard van de 38 dollar die bij de beursgang in mei werd gevraagd.

De waarde van Facebook werd toen nog geschat op zo'n 100 miljard dollar. Nu zou het bedrijf nog ongeveer 52 miljard waard zijn.