'Mark Zuckerberg noemt koers Facebook pijnlijk'

AMSTERDAM - Mark Zuckerberg heeft zijn zorgen geuit over de dalende koers van Facebook. Tot nu toe wilde hij nog niet van een probleem spreken, maar nu noemde hij de situatie 'pijnlijk'.

Hij deed dat begin augustus tijdens een bespreking met medewerkers van het bedrijf, aldus anonieme bronnen die bij de bespreking waren tegenover the Wall Street Journal.

Donderdag kelderde de koers van Facebook met ruim 6 procent. Vroege investeerders mochten vanaf die dag hun aandelen verkopen. Aangezien de beurskoers sinds de introductie in mei met 48 procent gedaald is, werden er donderdag veel aandelen verhandeld.

Medewerkers

In oktober, november en december mogen veel medewerkers hun aandelen ook gaan verkopen. Nu staan die nog vast om een massale verkoop te voorkomen.

Tijdens de bespreking stelde Zuckerberg voor de eerste keer dat de verkoop van aandelen het bedrijf zou kunnen schaden. Hij noemde de situatie waarin investeerders massaal hun Facebookaandelen van de hand doen 'pijnlijk'.

14 november komen er ruim 1 miljard aandelen vrij. Zuckerberg hoopt met de bespreking misschien medewerkers ervan te overtuigen hun aandelen vast te houden.

Lees meer over:
Tip de redactie