VENRAY - De Venrayse vestiging van het VieCuri ziekenhuis heeft donderdag alle operaties geannuleerd wegens een netwerkstoring.

Daardoor konden artsen en verpleegkundigen urenlang niet in het computersysteem komen, maakte een woordvoerster van het ziekenhuis bekend.

De storing begon rond 12 uur donderdagmiddag. Om 19.00 uur waren de problemen opgelost.

Poliklinische afspraken gingen donderdag wel door, mits de arts gegevens op papier had. Er is volgens het ziekenhuis geen gevaar voor de patiëntenzorg geweest. In totaal zijn elf operaties uitgesteld. De betrokken patiënten krijgen een nieuwe oproep.

De voor vrijdag in Venray geplande operaties gaan wel door, maar worden in Venlo uitgevoerd, liet VieCuri weten.

KPN

De storing is volgens het ziekenhuis veroorzaakt door de KPN. Dat heeft ermee te maken dat alle elektronische patiëntendossiers in de Venlose hoofdvestiging worden bewaard, en via een KPN-glasvezelverbinding door de Venrayse vestiging kunnen worden opgevraagd. In die kabel is een kink gekomen, zei een woordvoerster van het ziekenhuis.

In Venray worden alleen operaties uitgevoerd voor patiënten met een laag risico. Er is geen intensive care en ook geen afdeling spoedeisende hulp. Ook voor bevallingen moeten mensen in Venlo zijn.

In april en juni werd de hoofdvestiging van VieCuri in Venlo ook al getroffen door een computerstoring.