Facebook voegt 'in verwachting' toe aan profiel

AMSTERDAM - Het is vanaf deze week ook mogelijk om 'In verwachting' als levensgebeurtenis toe te voegen op Facebook. Aanstaande ouders kunnen foto's, informatie, de locatie en het geslacht toevoegen.

Dat laat het sociale netwerk dinsdag weten. Op de Nederlandse versie van Facebook was de nieuwe functie dinsdagochtend niet direct zichtbaar.

Als de nieuwe toevoeging live staat is het mogelijk om via het eigen profiel bij 'Levensgebeurtenis' aan te geven dat je in verwachting bent.

Het is mogelijk om basisinformatie als de verwachte datum en het geslacht in te vullen. Bovendien kunnen Facebookleden aangeven met wie het kind verwacht wordt, op welke locatie en is het mogelijk een aanvullend verhaal toe te voegen. Ook kan een foto geüpload worden.

De informatie verschijnt dan direct op de tijdlijn.

xx

Advertenties

Aan Techcrunch laat een woordvoerder weten dat de advertentiemogelijkheden van de nieuwe functie onderzocht worden. Zo zouden gerichte advertenties een lucratieve optie kunnen zijn. Het is voor adverteerders nu al mogelijk aan de hand van openbare informatie in te schatten of een persoon in verwachting is.

Er kunnen dan gerichte reclames voor bijvoorbeeld babyspullen getoond worden. De nieuwe levensgebeurtenis wordt niet direct toegevoegd aan de informatie van adverteerders, maar de mogelijkheden worden wel onderzocht.

Lees meer over:
Tip de redactie