Oprichter hint op terugkeer Megaupload

AMSTERDAM - Kim Dotcom, de oprichter van het offline gehaalde Megaupload.com, hint op een mogelijk terugkeer van de website.

Dat kan worden opgemaakt uit een tweet van Dotcom.

"Ik weet waar jullie op zitten te wachten en het komt eraan! Nog dit jaar. Beloofd. Groter. Beter. Sneller. 100 procent veilig en niet te stoppen", aldus de oprichter van Megaupload.com op Twitter.

Hoewel de Duitser niet specifiek duidelijk maakt dat hij een vergelijkbare site of de bestaande site wil gaan lanceren, is in ieder geval duidelijk dat het niet om Megabox gaat. Deze nieuwe muziekdienst werd eerder aangekondigd en Dotcom stelt dat zijn tweet daarop niet van toepassing was.

Megabox

Megabox wordt een muziekdienst waarbij gebruikers hun MP3-bestanden kunnen uploaden naar de server van Megaupload. Vervolgens zijn de nummers te streamen op diverse apparaten.

Dit kunnen ook bestanden zijn die 'illegaal' verkregen zijn via bijvoorbeeld torrentsites. Bij bijvoorbeeld streaming dienst Spotify kunnen geen eigen bestanden geüpload worden. In Megabox kunnen gebruikers ook nummers aanschaffen.

Rechtszaak

Megaupload werd vorig jaar offline gehaald op last van de FBI. De personen achter de website zouden veel geld verdienen met het beschikbaar maken van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Dotcom stelt alleen opslagruimte beschikbaar te maken.

De zaak is inmiddels uitgesteld tot maart 2013 na juridische problemen. Zo kunnen de verdachten die zich in Nieuw-Zeeland bevinden niet gedagvaard worden door de Verenigde Staten. Daarnaast zouden tijdens de huiszoekingen vele fouten zijn gemaakt.

Lees meer over:
Tip de redactie