Ouders kunnen zelf info versturen via Amber Alert

BEEK - Ouders die de vernieuwde Amber Alert App op hun iPhone hebben geïnstalleerd, kunnen voortaan ook zelf een signalement van hun kind versturen naar mensen in de buurt.

Dat maakte het Korps landelijke politiediensten (KLPD) maandag bekend.

De vernieuwde applicatie geeft ouders de mogelijkheid om een foto, gegevens en kenmerken van hun kind op te slaan, zodat die verstuurd kunnen worden wanneer het kind vermist is. Dat kan bijvoorbeeld naar een wijkagent of een strandwacht.

Een woordvoerder laat weten dat zo'n bericht niet hetzelfde is als een echt Amber Alert. Mocht het echt nodig zijn, dan moeten ouders ook de politie alarmeren.

''Met deze nieuwe functie vergroten we de zelfredzaamheid van de burger en hopen we te voorkomen dat een vermissing escaleert. Juist die paar minuten tussen het inschakelen en het arriveren van de politie kunnen beslissend zijn'', zei Frank Hoen, de oprichter van Amber Alert Nederland.

Het KLPD laat weten dat een vergelijkbare app in de Verenigde Staten enorm populair is. De iPhone-app is in Nederland zo'n 80.000 keer gedownload.

Lees meer over:
Tip de redactie