AMSTERDAM - T-Mobile gaat beginnen met de uitrol van de 4G-technologie LTE. Details blijven onduidelijk, maar 4G lijkt op korte termijn breed beschikbaar te komen in Nederland.

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers laat T-Mobile weten: "Vandaag kondigen we de uitrol van LTE in Nederland aan."

Details werden niet gegeven en ook de persvoorlichting wilde tegenover NU.nl geen aanvullende informatie geven. "De details worden later bekendgemaakt."

Het feit dat er iets over LTE gezegd wordt, wekt de indruk dat de uitrol mogelijk nog dit jaar van start gaat. KPN maakte eerder ook al bekend in 2012 'op grote schaal' een 4G-netwerk uit te gaan rollen.

Sneller internet

"Met de nieuwe netwerktechnologie beschikken onze klanten straks over sneller mobiel internet, waardoor de verbinding met social media of het gebruik van applicaties als streaming video of video calling nog soepeler verlopen", aldus algemeen directeur Thomas Berlemann.

Met 4G zijn snellere internetsnelheden mogelijk dan bij 3G. De snelheid ligt in eerste instantie tussen de 30 en 70 Mbps, maar kan later uitkomen op maximaal 1 Gbps.

In het tweede kwartaal van 2012 steeg het dataverkeer op het netwerk van de provider met ruim 50 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De omzet van T-Mobile daalde in het afgelopen kwartaal met 3,9 procent naar 419 miljoen euro.