AMSTERDAM - Er is op Facebook voor het eerst een game verschenen waarmee leden kunnen spelen voor echt geld.

Dat laat het sociale netwerk weten aan the Financial Times.

De app Bingo Friendzy wordt voorlopig alleen in het Verenigd Koninkrijk aangeboden voor gebruikers van minimaal 18 jaar.

Het is het eerste spel waarbij gebruikers echt geld kunnen inzetten. Voorheen ging het om virtueel geld of om bijvoorbeeld punten. Volgens Facebook is dit een logische stap.

"Gokken is erg populair en goed gereguleerd in het Verenigd Koninkrijk. Voor miljoenen bingospelers is het spel al een sociale ervaring en daarom is het logisch voor ons om het ook aan te bieden", aldus het bedrijf tegenover de krant.

Zynga

Ook Zynga, de grootste gamepartner van Facebook, laat weten interesse te hebben in het aanbieden van games waarin om echt geld gespeeld kan worden. Zynga biedt nu al bingo, poker en andere gokspelletjes aan. Varianten met daarin de mogelijkheid echt geld in te zetten, moeten in 2013 verschijnen.

Naast Bingo Friendzy zullen de komende weken nog meer games verschijnen waar gebruikers met echt geld kunnen gokken.

Geld verdienen

Met de stap hoopt Facebook waarschijnlijk meer inkomsten te genereren. Nu is het bedrijf bijna volledig afhankelijk van de onzekere advertentie-inkomsten. Mede doordat Facebook moeite heeft geld te verdienen aan de ruim 900 miljoen gebruikers, is de beursgang van het bedrijf vooralsnog mislukt.

De koers opende in mei op 38 dollar en stond op het hoogtepunt rond de 45 dollar. Inmiddels schommelt een aandeel rond de 20 dollar in waarde.

Een wereldwijde uitrol van gokspelletjes kan overigens nog voor problemen zorgen. Diverse landen hebben strenge regels over het online aanbieden van dit soort games.