AMSTERDAM - Twitter heeft een journalist van The Independent van de website verwijderd nadat hij het e-mailadres van het hoofd van de Olympische Spelen bij NBC getweet had.

Dat melden Amerikaanse media.

NBC zond de openingsceremonie van de Spelen vrijdag vertraagd uit om te zorgen dat de uitzending 'prime time' plaatsvond. Dat schoot veel Amerikaanse twitteraars in het verkeerde keelgat.

Ook Guy Adams, journalist voor The Independent, liet zijn ongenoegen blijken en twitterde vervolgens: "De man verantwoordelijk voor het feit dat de NBC net doet of de Spelen nog niet begonnen zijn is Gary Zenkel. Vertel hem wat u denkt. Email: Gary.zenkel@nbcuni.com."

Regels

In een bericht van Twitter aan Adams laat het bedrijf weten dat hij de regels heeft overtreden door persoonlijke gegevens van iemand anders te publiceren. NBC bevestigt dat zij een klacht hebben ingediend bij Twitter.

Tijdens de openingsceremonie was #NBCfail trending topic op Twitter. Dat wil zeggen dat veel mensen daarover aan het praten waren via de website. Nadat bekend werd dat Adams verwijderd was, werd zijn naam trending topic.

Lees alles over de Olympische Spelen