AMSTERDAM - Het Internationaal Olypmisch Comité (IOC) heeft bezoekers van de Olympische Spelen gevraagd niet te twitteren of berichten te versturen als het niet urgent is. Het netwerk raakte dit weekend overbelast waardoor de live verslaggeving op tv haperde.

Dat meldt Reuters.

Tijdens de wegwedstrijd voor mannen op zaterdag werd de GPS-informatie van de fietsers niet goed doorgegeven waardoor de commentatoren niets konden zeggen over hoe groot de afstand tussen de kopgroep en het peloton precies was.

Veel boze fans richtten zich vervolgens tot Twitter en uitten hun frustratie over het gebrek aan informatie. Daardoor werden de problemen alleen maar groter.

Een woordvoerder van het IOC laat aan Reuters weten dat de eerste problemen ontstonden door de honderdduizenden fans die langs het parcours stonden en berichten de wereld in stuurden.

Niet verbieden

"We gaan niemand verbieden berichten te sturen, maar alstublieft als het niet urgent is, doe het dan een beetje rustig aan."

De providers die officieel de netwerkvoorzieningen voor de Spelen leveren, zeggen geen problemen te hebben gehad op het netwerk. Volgens het IOC zijn er dus wel problemen en worden die veroorzaakt omdat één netwerk overbelast raakt. Er zijn meerdere netwerken beschikbaar.

"Het is een netwerkprobleem en daar werken we aan", aldus de woordvoerder.

9,66 miljoen

Tijdens de openingsceremonie op vrijdagavond werden 9,66 miljoen tweets over het evenement verstuurd. Deze berichten werden gestuurd van het begin van de opening tot het einde van de uitgestelde uitzending in de Verenigde Staten.

Lees alles over de Olympische Spelen