AMSTERDAM - De National Security Agency (NSA) wil meer controle over het internet in Amerika. De organisatie verwacht op die manier digitale aanvallen van buiten de VS beter te kunnen opsporen.

Dat meldt Tweakers.net. Keith Alexander, de directeur van de NSA, sprak tijdens de internationale hackersconferentie Def Con in Las Vegas over de strijd van Amerika tegen cybercriminelen.

Volgens Alexander is het internet op dit moment onvoldoende beschermd tegen aanvallen van buitenaf. Aanpassingen zouden moeten zorgen dat de organisatie beter toezicht kan houden.

Privacy

De aanpassingen waar Alexander op doelt bekijken volgens hem niet de inhoud van de communicatie over internet. Dit om mogelijke privacybezwaren te voorkomen.

In plaats daarvan zou een systeem tot stand moeten komen dat gelijkenissen toont met een systeem dat op Amerikaanse tolwegen wordt gebruikt. Hierbij wordt de positie van een auto via een signaal doorgegeven aan een antenne op de tolweg.

Op een zelfde manier zou de NSA een signaal moeten krijgen bij een cyberaanval van buitenaf, zonder dat de inhoud wordt bekeken.