NEW YORK - Computer- en smartphonefabrikant Apple overweegt een miljoeneninvestering in Twitter.

Dat meldde The New York Times.

Anonieme bronnen vertelden de krant dat Apple honderden miljoenen dollars in het sociale netwerk wil stoppen.

De waarde van Twitter zou daarmee de 10 miljard dollar (ruim 8,1 miljard euro) overstijgen. Twitter, dat claimt dat het wereldwijd 140 miljoen gebruikers heeft, is al te gebruiken voor de iPhone, iPad en computers van Apple.

Concurrentie

De contacten tussen beide bedrijven zijn nog geen officiële onderhandelingen, aldus de bronnen.
Maar de gesprekken tot nu toe zouden een teken zijn dat de twee bedrijven samen een front willen vormen tegen concurrenten Google en Facebook.

De zoekgigant heeft de laatste tijd veel gedaan om zijn sociale netwerk Google + te promoten en bij Facebook gaan er geruchten dat het bedrijf een smartphone wil maken.

Ping

Apple heeft eerder met de dienst Ping geprobeerd een sociaal netwerk van de grond te krijgen. Het werd in 2010 geïntroduceerd met iTunes 10. Ping maakt het voor gebruikers mogelijk om de laatste ontwikkelingen van hun favoriete artiest te volgen. Daarnaast kunnen vrienden een berichtje achterlaten als ze een nieuwtje of roddel hadden gehoord.

Het netwerk bereikte niet de populariteit bereikt waarop Apple had gehoopt en het bedrijf zal daarom komende herfst vermoedelijk stoppen met Ping.