AMSTERDAM - Google gaat in de Amerikaanse stad Kansas City glasvezelinternet met een snelheid van 1000 Mbps en televisie aanbieden. De dienst gaat 120 dollar per maand kosten.

Dat heeft Google bekendgemaakt.

Via Google Fiber krijgen de klanten in de Amerikaanse stad dus toegang tot snel internet en een behoorlijk omvangrijke lijst met tv-zenders. Bovendien kunnen klanten acht programma’s tegelijkertijd opnemen en krijgen ze een gratis Nexus 7-tablet die dienst kan doen als afstandsbediening.

Er is ook een abonnement van 70 dollar per maand mogelijk, dan wordt alleen de internetverbinding geleverd. Volgens Google is de internetverbinding honderd keer sneller dan de gemiddelde verbinding van dit moment.

Afnemers van de diensten van de zoekgigant krijgen ook respectievelijk 2 of 1 terabyte aan opslag in clouddienst Google Drive.

Gratis internet

Google biedt klanten zelfs 'gratis' internet. Als zij de aansluitkosten van 300 dollar betalen, belooft Google ten minste zeven jaar gratis internet van 5 Mbps. Klanten betalen in praktijk dan 3,5 dollar per maand als zij echt de volle zeven jaar gebruikmaken van het aanbod.

Of en wanneer Google Fiber wordt uitgebreid is niet bekend.