Facebook heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een nettoverlies geleden van 157 miljoen dollar (128 miljoen euro).

De sociale netwerksite presenteerde donderdag voor het eerst sinds de beursgang in mei kwartaalcijfers.

Zonder een last in verband met de problematisch verlopen beursgang, maakte het concern wel winst. De omzet steeg met 32 procent tot 1,2 miljard dollar (961 miljoen euro).

Het aantal actieve gebruikers steeg sinds eind maart van 901 miljoen naar 955 miljoen. De advertentie-omzet steeg met 28 procent tot 992 miljoen dollar.

Beursgang

Drie maanden geleden ging Facebook naar de beurs voor een bedrag van 38 dollar per aandeel, daarmee kreeg het internetbedrijf een waarde van 104 miljard dollar. De beursgang leverde 16 miljard dollar op, het hoogste bedrag ooit voor een internetonderneming.

Donderdag sloot het aandeel net onder de 27 dollar, een daling van ongeveer 29 procent vergeleken de koers van eind mei.

Claims

Vlak na de beursgang kreeg de vriendensite veel kritiek te verduren omdat het beleggers niet goed zou hebben geïnformeerd. Veel kopers van het aandeel hebben inmiddels claims ingediend.

Er werden tijdens de beursgang ook fouten gemaakt door Nasdaq, de Amerikaanse technologiebeurs waarop Facebook wordt verhandeld. Gedupeerden zijn daarvoor inmiddels gecompenseerd.