NEW YORK - Internetgigant Yahoo heeft maandag Marissa Mayer als nieuwe topvrouw aangesteld. De 37-jarige Mayer komt over van concurrent Google.

Mayer zal dinsdag direct aan de slag gaan. Haar aanstelling komt als een verrassing, omdat werd verwacht dat interim-topman Ross Levinsohn de baan zou houden.

Mayer moet voor nieuwe impulsen en frisse ideeën zorgen bij Yahoo. Het bedrijf legt het momenteel af tegen Facebook en Google.

Bij dat laatste bedrijf was Mayer 13 jaar in dienst. Ze werkte onder meer mee aan de functies Maps, Earth en Streetview van Google. Ze was destijds de twintigste werknemer van de zoekgigant.

Zwanger

De nieuwe topvrouw van Yahoo is bovendien zwanger en is in oktober uitgerekend. Het bedrijf laat weten dat haar zwangerschap nooit een issue is geweest. Mayer zou rond de geboorte slechts 'enkele weken' vrij willen nemen, aldus de kersverse CEO.

Mayer wordt de vijfde topbestuurder van Yahoo in vier jaar tijd. Eerder nam bijvoorbeeld Scott Thompson ontslag als topman vanwege controverse rond zijn cv. Hij kwam onder vuur te liggen omdat op zijn cv een computeropleiding stond die hij nooit heeft gevolgd.

Het aantreden van Thompson destijds kwam vijf maanden nadat topvrouw Carol Bartz werd ontslagen.