AMSTERDAM - De tweede trailer voor 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban' staat op internet. Dit is de derde film uit de populaire Potter-reeks. Volgens de vele lezers beginnen met het derde boek de avonturen van de bebrilde jonge tovenaar pas echt. Ook wordt gezegd dat dit een van de engste delen was om te lezen. Niet echt een kinderfilm dus. Dit is het enige Potter-boek dat Steven Spielberg wel wilde verfilmen.

Voor de verfilming van dit deel is door de studio dan ook gekozen voor een andere regisseur. Amerikaan Chris Columbus maakt plaats voor Mexicaan Alfonso Cuarón, bekend van 'A Little Princess', maar ook van het met seks doorspekte 'Y tu mamá también'. Hij moet voor de donkere sfeer zorgen, waar de film in gehuld is.

De trailer geeft al aan dat deze film heel wat anders wordt dan de vorige twee. Vooral het gebruik van de enge muziek zet een naargeestige toon neer. Waren de eerste twee films soms al iets te eng voor kinderoogjes, deze film zal die grens veelvuldig overschrijden.

Hoofdrolspelers in dit deel, behalve de vaste cast, zijn Gary Oldman als Sirius Black, David Thewlis als Professor Lupin en Emma Thompson als Professor Trelawney. De trailer is te vinden op de officiële Harry Pottersiteen opthe-leaky-cauldron.org, de grootste Potter fansite. De film gaat op 3 juni in Nederland draaien.