ANDIJK - Het mag dan om hulp gaan voor de minder ontwikkelde landen, Dorcas Hulp Nederland gebruikt de modernste middelen om mensen aan te zetten tot het geven van geld. Via het sturen van een sms-je kan iedereen vanaf dinsdag voedsel doneren voor de allerarmsten in de wereld.

Wie 'dag aan' sms't naar nummer 2020, betaalt via zijn beltegoed of telefoonrekening iedere dag 1,10 euro voor vier maaltijden voor mensen in Afrika of Oost-Europa. Wie 'dag uit' sms't heeft de bijdrage weer ongedaan gemaakt. Hetzelfde geldt voor 'week aan' en 'maand aan'. Dan wordt het bedrag wekelijks of maandelijks afgeschreven.

Dorcas is een christelijke hulpverleningsorganisatie die actief is in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Woordvoerder H. Lubberts van de organisatie stelt dat Dorcas gelooft in de creatieve manier van hulp vragen.

“We hebben het al eens noodhulp via de sms georganiseerd tijdens een EO Jongerendag. Daar kregen we toen driehonderd sms-jes op. We waren daar zeer tevreden mee, maar vonden het nog te vroeg om het groot aan te pakken. Nu is het sms-en zo ingeburgerd dat het naar ons idee een succes gaat worden.”