AMSTERDAM - Voyeur Dorm, een sekssite die zijn ongecensureerde beelden uitzendt vanuit een huis in een woonwijk in de staat Tampa, mag blijven. De hoogste rechtbank in Amerika wil het hoger beroep van de staat Tampa niet aanhoren.

Voyeur Dorm is een sekssite met een erg simpel principe: tegen betaling van 40 euro per maand kunnen internetters mee gluren in een huis in Tampa waar een aantal -van-alles-belevende- jonge dames wonen. De camera’s staan in de huiskamer, douche, slaapkamer en de rest van het huis. Inmiddels heeft het project al een omzet behaald van 3,6 miljoen euro.

Volgens Tampa is de site in strijd met de bestemmingsplannen van de stad, waarin staat dat het verboden is de seksindustrie in een woonwijk de plaatsen. Echter, de Supreme Court sluit zich volledig aan bij de uitspraak van het Hof van Beroep dat verklaarde dat Voyeur Dorm juist niet onder de stadsregels valt omdat het gaat om het distribueren van een video en niet het fysiek ontvangen van klanten.

De rechtbank concludeerde dat "de regels niet van toepassing zijn op een locatie die niet zelf volwassen vermaak aanbiedt aan het publiek". De advocaat van Tampa vindt dat internet geen vrijhaven mag zijn voor de seksindustrie, maar de pleitbezorger van Voyeurs Dorm is van mening dat een webcam die het dagelijks leven van mensen filmt, niet gelijk is aan seksvideo’s. De hoogste rechtbank in de Verenigde Staten is het daar dus mee eens.