AMSTERDAM - De Engelse autoriteiten zijn voornemens een onderzoek in te stellen naar de overname van Instagram door Facebook.

Dat meldt The Guardian. Instagram is een app die gebruikers in staat stelt foto's te bewerken en te delen. Het bedrijf werd in april dit jaar overgenomen door Facebook voor een miljard dollar in contanten en aandelen.

De Engelse autoriteiten zijn nu bang dat de overname tot gevolg heeft dat het uploaden van foto's via Instagram naar andere websites onmogelijk wordt gemaakt, of dat het uploaden naar Facebook via andere apps de pas wordt afgesneden.

Facebook laat in een reactie aan CNet weten volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek. Of het onderzoek daadwerkelijk plaats kan vinden is nog onzeker. Het Office of Fair Trading dat het onderzoek heeft voorgesteld moet eerst kijken of zij rechtsbevoegd is. Zo niet, dan kan mogelijk een andere organisatie haar plaats innemen.

De overname van Instagram is tot dusverre de grootste in de geschiedenis van Facebook. In de Verenigde Staten loopt momenteel al een onderzoek naar de overname door de Federal Trade Commission.