MIDDELBURG - Zeeland gaat deze zomer vakantiegangers lokken met gratis draadloos internet op zo veel mogelijk toeristische locaties.

Het is de bedoeling dat het nieuwe netwerk, een initiatief van de provincie Zeeland, samenwerkende VVV's en het Zeeuwse kabelbedrijf Delta, volgende week wordt gelanceerd.

Volgens de vereniging van kabelbedrijven, NL Kabel, is Zeeland de eerste provincie in Nederland waar op zo'n grote schaal gratis wifi beschikbaar wordt gesteld.

Het zou gaan om zeker 80 locaties. Een woordvoerster van Delta kon vrijdag nog niet zeggen op welke en hoeveel plekken het gratis internet beschikbaar zal zijn, omdat veel gemeenten nog toestemming moeten geven voor het plaatsen van apparatuur.

Hoeveel toeristen

De Delta-woordvoerster durfde ook nog niet te zeggen in hoeverre toeristen straks hun email kunnen checken en op internet kunnen surfen via het gratis internet op het Zeeuwse strand.

Het is volgens haar vaak niet te doen om kabels door de brede duinen heen te trekken. In veel gevallen gaat het bovendien om beschermd natuurgebied.