AMSTERDAM - Een Amerikaanse vrouw heeft LinkedIn aangeklaagd vanwege een hack bij het bedrijf waardoor miljoenen wachtwoorden op straat lagen. Ze eist 5 miljoen dollar van het sociale netwerk.

Dat melden Amerikaanse media.

De vrouw stelt dat LinkedIn haar misleid heeft door goede beveiliging te beloven, maar dat niet te kunnen bieden. "Het beveiligingsbeleid van LinkedIn is in strijd met de standaard in de industrie."

Begin juni werd bekend dat de database van het sociale netwerk gehackt is. Ruim zes miljoen wachtwoorden werden vervolgens versleuteld gepubliceerd. De hacker had gebruikersnamen echter weggelaten om schade te voorkomen.

Onwaardig

LinkedIn stelt dan ook dat geen van de 160 miljoen accounts daadwerkelijk gehackt is en dat geen van de leden schade heeft ondervonden van de situatie. "De rechtszaak is onwaardig", aldus een woordvoerder van LinkedIn. Ze stelt dat advocaten met de zaak een slaatje willen slaan uit de hack.

De vrouw die de rechtszaak begonnen is wil van haar zaak een zogeheten class action-zaak maken zodat in de aanklacht heel veel getroffen leden vertegenwoordigd kunnen worden.

LinkedIn heeft inmiddels betere beveiliging beloofd.