AMSTERDAM - Mozilla werkt aan een eigen browser voor de iPad. Het gaat echter niet om een nieuwe versie van Firefox, maar een hele nieuwe browser met de naam Junior.

Dat heeft het bedrijf laten weten in een presentatie van een protype van Junior. Mozilla is de afgelopen maanden druk bezig geweest met de ontwikkeling van de nieuwe browser.

Wanneer Junior beschikbaar moet komen is niet bekend. Momenteel is Mozilla niet met een eigen browser vertegenwoordigd op iOS. Alex Limi van Mozilla stelt dat de nieuwe browser vanaf de grond is opgebouwd.

Onderscheiden

Junior onderscheidt zich onder meer door het bieden van een full screen-weergave. Er zijn geen tabbladen en adresbalk te zien. De gebruiker ziet alleen de website die bezocht wordt en twee transparante knoppen aan de linker- en rechterkant van het scherm. Eén voor 'vorige' en één voor 'opties'.

Bovendien, zo schrijft The Verge die al met de browser mocht spelen, kunnen nog twee extra functies aan die knoppen worden toegevoegd. Mozilla wil met de transparante knoppen zo min mogelijk het beeld beperken.

Daarnaast is het mogelijk om met diverse accounts in te loggen in de browser omdat de iPad typisch een apparaat is dat door verschillende familieleden gebruikt wordt.