AMSTERDAM - Een 9-jarig meisje uit Schotland werd vandaag verboden foto's te maken van schoolmaaltijden voor haar blog, omdat de gemeente een stokje stak voor de populaire website.

Op haar blog Never Seconds plaatste Martha Payne kritische berichten en foto's over de vieze, ongezonde lunches die ze op school kreeg voorgeschoteld.

Na uitgebreide aandacht in de wereldpers is de gemeente echter van mening veranderd, dus het meisje mag doorgaan met haar blog.

De site is sinds april 2,3 miljoen keer bekeken en kreeg onder andere aandacht van topkok Jamie Oliver.

Ook haalde ze ruim 2.400 euro op voor Mary's Meals, een goed doel dat schoolmaaltijden verzorgt voor arme kinderen.

Bedroefd

In een laatste post getiteld 'Goodbye' schreef het meisje dat ze door haar schoolhoofd uit de les werd gehaald en werd verteld dat ze geen foto's meer mocht maken.

Toen haar vader de school belde bleek dat de gemeente Argyll and Bute had besloten de blog te verbieden.

"Ik ben bedroefd dat ik geen foto's meer mag nemen", schrijft ze. "Ik zal het missen om mijn schoolmaaltijden te delen en beoordelen."

Gemeente

In een verklaring zei de gemeente in eerste instantie zich niet te kunnen vinden in de kritiek van het meisje.

Haar blog zou een verkeerde indruk geven van het diverse aanbod aan schoolmaaltijden en bovendien zou er behalve de familie Payne niemand hebben geklaagd over de kwaliteit van de schoolmaaltijden.

Maar gemeenteraadsleider Roddy McCuish zei vandaag in het Britse radioprogramma World at One van mening te zijn veranderd en het verbod onmiddelijk in te trekken.