AMSTERDAM - Microsoft is met het zakelijke sociale netwerk Yammer in onderhandeling over een mogelijke overname van het netwerk. Het zou gaan om een bedrag van 1 miljard dollar.

Dat melden bronnen donderdag aan persbureau Bloomberg. De deal wordt waarschijnlijk vrijdag gesloten, maar Yammer en Microsoft hebben nog niet gereageerd op de geruchten.

Yammer is een sociaal netwerk voor bedrijven waarin werknemers binnen een privéomgeving snel met elkaar kunnen communiceren over werk en hun activiteiten. De privéomgeving is afgeschermd voor het publiek en alleen toegankelijk met een bedrijfsmailadres. Grote bedrijven die Yammer gebruiken zijn onder andere Shell, Ford en General Electric.

Eerder dit jaar haalde Yammer een investering van 85 miljoen dollar binnen. Sinds de lancering in september 2008 had het bedrijf al 57 miljoen dollar opgehaald. Met de overname zou Microsoft onder andere de concurrentie aangaan met Salesforce.com, dat onlangs het sociale netwerk Buddy Media voor 745 miljoen dollar heeft gekocht.