AMSTERDAM - Air France-KLM zal in 2013 beginnen met het testen van internet in vliegtuigen. Zowel vliegtuigen van KLM als van Air France zullen worden uitgerust met wifi.

Dat laat Air France-KLM maandag weten in een persbericht.

Reizigers kunnen tijdens de vlucht met hun telefoon, tablet of pc verbinding maken met het wifi-netwerken voor een vast tarief. Welk tarief dat is, is nog onbekend.

Er wordt bovendien een speciale website opgetuigd waar onder meer live tv-programma’s beschikbaar zullen zijn. Via de website kunnen bijvoorbeeld ook digitale tijdschriften aangeschaft worden.

Vanaf februari 2013 worden twee Boeing 777-300’s uitgerust met internet. Eén van de kisten is van KLM en de ander van Air France. Deze vliegtuigen zullen alleen gebruikt worden bij langeafstandsvluchten.

Vervolgens zullen de maatschappijen hun reizigers om feedback vragen. Wanneer de test geëvalueerd zal worden, is onduidelijk.

De PvdA pleitte er eerder dit jaar in het Europees Parlement al voor tijdens Europese vluchten wifi aan te bieden. De partij wil dat de Europese Commissie dit aanbod stimuleert.