AMSTERDAM -  LinkedIn heeft alle accounts die getroffen zijn door de hack geblokkeerd en belooft de veiligheid van leden beter te beschermen.

Dat heeft het sociale netwerk laten weten in een blogpost naar aanleiding van de 6,5 miljoen wachtwoorden die eerder deze week gelekt zijn.

Het bedrijf belooft nieuwe beveiligingsfuncties om zo'n lek in de toekomst te voorkomen. "We zullen met extra verbeteringen komen zodat we onze leden beter kunnen beschermen".

LinkedIn zegt dat het had alle betrokken gebruikers op de hoogte heeft gebracht en denkt dat andere leden geen risico hebben gelopen.

Vrijdag liet het sociale netwerk al weten dat er geen LinkedIn-accounts gehackt zijn met de gestolen wachtwoorden die afgelopen week werden gelekt.

Kritiek

bedrijf heeft ook gereageerd op de kritiek van veiligheidsexperts die zeggen dat het te lang gewacht heeft met het op de hoogte brengen van zijn leden. LinkedIn spreekt dat tegen en schrijft dat het eerst onderzoek heeft gedaan om te bepalen of het echt om wachtwoorden van de website ging waarna het meteen accounts heeft geblokkeerd. 

Dat zou donderdag gebeurd zijn; het nieuws over de hack kwam op woensdag naar buiten.

Onderzoek

Hoewel niet alle accounts getroffen zijn adviseert de netwerksite gebruikers regelmatig een nieuw wachtwoord te kiezen.

Het is nog niet duidelijk hoe de hackers aan de lijst met wachtwoorden konden komen. Linkedin werkt samen met de FBI aan een onderzoek naar de diefstal van wachtwoorden.