AMSTERDAM - Investeerders in Facebook krijgen mogelijk een compensatie van technologiebeurs Nasdaq vanwege de technische problemen tijdens de beursgang van het fonds.

Dat meldt The Wall Street Journal woensdag op basis van anonieme bronnen.

De bronnen verwachten op korte termijn meer duidelijkheid te krijgen over het totale bedrag aan compensatie dat Nasdaq, dat al schuld heeft erkend, bereid is te betalen.

Schattingen van het totale verlies van banken en handelshuizen lopen op tot meer dan honderd miljoen dollar. Nasdaq weigert vooralsnog commentaar te geven op een compensatie voor investeerders.

De eerste notering van Facebook kende vorige maand een halfuur vertraging door technische problemen. Handelaren kregen hierdoor geen bevestiging van hun ingelegde order. Toen de problemen waren opgelost, was de koers van het sociale netwerk al gedaald.

Banken

Ook loopt er nog een onderzoek de banken, waaronder Morgan Stanley, die de beursgang begeleid hebben. De banken zouden verzwegen hebben dat analisten hun groeiprognoses voor Facebook hadden verlaagd. Rond de beursgang lekte de prognoses toch uit.

Het aandeel van het socialemediabedrijf noteerde dinsdag na sluiting van de Amerikaanse beurs ruim 31 procent lager dan de uitgifteprijs van 38 dollar.