AMSTERDAM -  De opkomst van nieuwe ip-adressen in verband met de invoering van IPv6 zou problemen kunnen opleveren voor de FBI bij het onderzoeken van cybermisdaden.

Dat zegt een woordvoerder tegen website Cnet.

IPv6 is de opvolger van IPv4 dat nu gebruikt wordt. Het aantal IP-adressen binnen het huidige protocol is bijna op. IPv6 maakt gebruik van 128-bit webadressen waardoor er biljoenen nieuwe adressen beschikbaar komen.

Gegevens

Een woordvoerder van de FBI zegt dat er nieuwe tools moeten worden ontwikkeld nu IPv6 beschikbaar komt. De autoriteiten maken zich zorgen dat IPv6 de mogelijkheid om gegevens te verkrijgen zal belemmeren.

De FBI stuurt providers regelmatig verzoeken om informatie te delen en door IPv6 zullen de bedrijven langer nodig hebben om te reageren op de verzoeken. De providers moeten namelijk veel meer informatie opslaan van individuen en apparaten.

Lancering

De FBI zegt nog geen actie te ondernemen en de overgang naar IPv6 af te wachten omdat nu nog niet na te gaan is wat de impact zal zijn.

Op 6 juni vindt de internationale IPv6-lancering plaats. Dan zal een een aantal grote bedrijven zoals Facebook Google officieel ipv6 in gebruik nemen.