AMSTERDAM - Apple heeft er mogelijk voor gezorgd dat Spotify lange tijd niet in de Verenigde Staten beschikbaar was. Investeerder Sean Parker stelt dat hij berichten daarover gehoord heeft.

Dat bleek tijdens een interview met Parker op de conferentie van website All Things Digital.

Spotify is al sinds 2010 beschikbaar in Nederland en diverse andere Europese landen. De VS moest echter wachten tot medio 2011. Aangenomen werd dat het regelen van auteursrechten het grote probleem was.

Volgens Spotify-investeerder Sean Parker heeft Apple echter ook voor vertraging gezorgd. "Er zijn indicaties dat Apple Spotify wilde tegenhouden. Je hoort wel eens dingen, mensen sturen je e-mails", zegt Parker daarover.

"Tot een bepaald niveau was Apple bedreigd door wat wij deden." De investeerder erkent overigens dat de iPhonemaker grotere dreigingen heeft dan de streaming muziekdienst. "Muziek is slechts een klein deel van de totale activiteiten van Apple."

Daniel Ek, CEO van Spotify, wilde niet op de uitspraken ingaan. Ook Apple heeft nog niet gereageerd. Op welke gronden Apple bezwaar gehad zou hebben tegen Spotify en op welke manier het bedrijf voor vertraging gezorgd heeft, heeft Parker niet gezegd.