AMSTERDAM – Facebook heeft een eigen foto-applicatie gelanceerd waarin gebruikers alle foto’s van vrienden kunnen bekijken, meerdere foto’s tegelijkertijd kunnen uploaden en foto’s kunnen bewerken.

Dat maakt het sociale netwerk vrijdag bekend. De app is nog niet direct beschikbaar in Nederland en werkt voorlopig alleen voor iOS.

De lancering van de applicatie komt slechts weken nadat fotoapplicatie Instagram werd overgenomen. Waarschijnlijk was Facebook al lang voor de overname bezig aan de eigen app die veel gelijkenissen vertoont met Instagram.

Camera, zoals de nieuwe app heet, laat gebruikers in één overzicht alle foto’s van vrienden zien en bovendien is het nu mogelijk via smartphones in één keer meerdere foto’s te delen. Ook kunnen foto’s bewerkt worden, een functie die in Instagram veel gebruikt wordt.

Of Instagram en Camera later met elkaar geïntegreerd zullen worden of functies van elkaar zullen overnemen is niet bekend. Een duidelijk verschil is dat Instagram zo’n 40 miljoen gebruikers heeft en Facebook 900 miljoen leden.

Wanneer de app in Nederland uitkomt is niet bekend.

Camera-app Facebook