AMSTERDAM - Microsoft stopt in Duitsland met het maken van straatfoto's voor Bing Streetside. Duitse burgers hadden hun zorgen geuit over de manier waarop Microsoft omgaat met verzoeken tot vervaging van foto's.

Dat meldt Microsoft.

Alle Duitse panoramafoto’s zijn uit voorzorg ontoegankelijk gemaakt. Microsoft gaat de klachten beoordelen en komt daarna met een oplossing, aldus het bedrijf in een verklaring.

Een woordvoerder zegt niet te weten wanneer Streetside weer online gaat in Duitsland. Volgens hem waren er niet veel klachten en zijn ze niet geïnitieerd door een bureau voor gegevensbescherming.

Ophef

Microsoft begon in mei 2011 met het fotograferen van Duitse straten. Tot nu toe zijn er foto’s van 31 steden en gebieden gepubliceerd.

In Duitsland ontstond eerder al ophef rondom het maken van straatfoto’s. Voordat Google met Street View startte vroegen zo’n 250.000 huishoudens de zoekgigant om hun huis onherkenbaar vaag te maken.

Na hevige protesten vanuit Duitse privacywaakhonden en de bevolking besloot de zoekgigant dat er voorlopig geen nieuwe beelden worden geschoten.