AMSTERDAM - Yahoo heeft een eigen webbrowser gelanceerd met de naam Axis. De browser kan gedownload worden voor de iPad, iPhone en iPod touch.

Op de desktop werkt Axis als een plug-in voor bestaande browsers.

De browser is vooral bedoeld om het zoekproces te vergemakkelijken. Bij het invoeren van een zoekopdracht krijgen gebruikers visuele voorbeelden van maximaal 25 resultaten te zien. De resultaten worden als miniaturen weergegeven zonder de pagina te verlaten.

Op de iPad en iPhone is het mogelijk om te ‘swipen’ om naar het volgende zoekresultaat te gaan. "Met Axis hebben we de zoek- en bladerervaring opnieuw gedefinieerd”, zegt het bedrijf.

yahoo

Account

Favorieten, bladwijzers en artikelen kunnen op verschillende apparaten gelezen worden. Yahoo biedt drie manieren om in te loggen op Axis: via een Yahoo-account, Facebook of Google +.

Axis is nu beschikbaar voor iOS en als een browserextensie voor Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer. Yahoo laat weten dat het werkt aan Android en Windows Phone-versies van de app.

Privésleutel

Beveiligingsexpert Nik Cubrilovic ontdekte dat een ontwikkelaar van Yahoo de privésleutel in de Chrome-ectensie mee heeft geleverd. Daardoor is het mogelijk voor hackers om valse extensies te maken. 

Yahoo heeft inmiddels bekendgemaakt dat de Chrome-extensie uitgeschakeld is en dat er aan een oplossing gewerkt wordt.