AMSTERDAM - Klanten van de Postbank hebben in heel Nederland last van een storing. Sinds het begin van de middag werken alle geldautomaten van de bank niet meer en kunnen pinbetalingen bij winkels mogelijk problemen geven. De Postbank verwacht de komende uren de storing op te lossen, aldus een woordvoerster dinsdag.

Ook het bankieren via internet en de diensten via de telefoon van de Postbank, Girofoon, zijn door de technische storing uit de lucht. Klanten die toch contant geld willen opnemen, kunnen wel terecht bij de geldautomaten van andere banken.

Volgens de woordvoerster van de Postbank is een probleem van "technische aard" aan het computersysteem van de bank de oorzaak. De storing is rond 12.00 uur ontstaan. Stap voor stap start de bank de diensten weer op. Voor de avond moet alles weer werken, zo is de verwachting.

Betalingsorganisatie Interpay stelde maandag dat het probleem alleen bij de Postbank voorkomt. "De rest van het betalingsverkeer heeft geen problemen", aldus een woordvoerster.