AMSTERDAM - Een paar dagen na het bekend worden van de eerste finalisten voor de talentenjacht Idols, woedde er een conflict om de domeinnamen van deze muzikanten. Upperhosting uit Leeuwarden kaapte de domeinen voor de neus van Edwin Jansen weg. De jurylid heeft de namen marliesmusic.nl, maudmusic.nl en ronmusic.nl op 3 februari geregistreerd. De rest van de domeinnamen van Idols-finalisten zijn in handen van Upperhosting.

Op 31 januari 2003 was de eerste workshop-uitzending van Idols. In deze uitzending werd bekend welke eerste drie kandidaten door mochten naar de finale. De winnaars waren Marlies, Maud en Ron. AT Productions registreerde een paar dagen later de namen marliesmusic.nl, maudmusic.nl en ronmusic.nl. "We gaan hoogstwaarschijnlijk het management doen van de Idols-finalisten, dus registreerden we gelijk de bijbehorende domeinnamen," aldus Verschuil.

Op 8 februari registreerde het internetbedrijf Upperhosting alle namen van alle overgebleven Idols-kandidaten. "Upperhosting wil alleen maar geld vangen voor de namen. We hebben de namen geprobeerd terug te kopen door twee keer zoveel te bieden, maar Upperhosting ging niet akkoord."

Volgens Upperhosting bood AT Productions slechts 20 euro per domeinnaam: "De normale verkoopprijs ligt al op 16 euro. Ze hebben dus niet twee keer zoveel geboden." Upperhosting zegt dat het nooit de bedoeling was om de domeinnamen te registreren om er later geld mee te verdienen. "We willen voor de finalisten een uitgebreide fansite oprichten."

AT Productions heeft inmiddels andere namen geregistreerd.

Michael Ros van Ros Internet Advertising kwam hier achter na een kleine zoektocht bij Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (sidn.nl).