AMSTERDAM – KPN komt aan het einde van de zomer met nieuwe mobiele abonnementen. Dat is bijna een jaar nadat de prijs van mobiel internet in abonnementen flink verhoogd werd.

Dat maakt KPN dinsdag bekend.

Eerder liet Eelco Blok, CEO van KPN, al weten dat er nieuwe abonnementen op komst waren. Details worden nog niet gedeeld, maar Blok liet wel al weten dat de bundels aangepast worden na feedback van klanten.

"Het gaat dan niet alleen om de prijs, maar ook over data en diensten die toegevoegde waarde bieden", stelde Blok toen.

Spotify

Duidelijk lijkt dat KPN streaming muziekdienst Spotify aan klanten gaat aanbieden, mogelijk gratis bij een abonnement. Dat gebeurt nu al bij klanten die een pakket met tv en vast internet afnemen.

Met de opmerking over de prijs hint de topman op een prijsverlaging. KPN wil dat niet bevestigen.

Netwerk moderniseren

Zeker is dat aan het einde van de zomer de nieuwe bundels in zullen gaan. Daarnaast wordt het GSM-netwerk het komende anderhalf jaar gemoderniseerd. Vierduizend mobiele opstelpunten krijgen nieuwe apparatuur en er wordt ook gewerkt aan 4G.

Per augustus wordt de telefonische klantenservice bovendien gratis en zal deze 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar zijn.

Opspraak

De provider raakte het afgelopen jaar in opspraak door bekend te maken een extra vergoeding te willen vragen voor het gebruik van bepaalde apps. De Tweede Kamer stak daar uiteindelijk een stokje voor met een nieuwe Telecomwet.

KPN was vervolgens de eerste aanbieder die de prijzen van mobiel internet flink omhoog gooide. Bovendien werden datalimieten ingesteld en werd veel geklaagd over de koppeling van data en belminuten/sms’jes. Veel data betekent over het algemeen ook veel belminuten en dus een duur abonnement.

Concurrentie

Ook Vodafone en T-Mobile hebben daarna de prijzen van mobiel internet verhoogd. Deze providers hebben inmiddels alweer nieuwe abonnementen ingevoerd waarbij de hoeveelheid mobiel internet losgekoppeld is van de hoeveelheid belminuten en sms’jes.

De prijzen gaan bij Vodafone en T-Mobile wel weer iets omhoog.