AMSTERDAM -  De jury die moet beslissen of Google een deel van de code van Java gekopieerd heeft in Android kan het niet eens worden over een van de vier vraagstukken die te maken hebben mogelijke copyrightschending. De rechter heeft de leden daarom naar huis gestuurd.

Dat melden Amerikaanse media.

Maandag moet de jury terugkomen voor verder overleg. Rechter Alsup zei eerder dat hij een gedeeltelijke uitspraak zou accepteren, maar veranderde vrijdag van mening nadat hij gesproken had met de advocaten van Google en Oracle.

"Het is de moeite waard jullie naar huis te sturen, omdat jullie vertelden dat er hoop is voor het bereiken van een unaniem besluit op alle vraagstukken," zei de rechter tegen de juryleden.

De voorzitter van de jury zei vrijdag dat de twaalf leden het niet eens kunnen worden over een van de vragen over copyrightschending van Google. 

Schending

Softwareconcern Oracle klaagde Google in 2010 aan vanwege het schenden van Java-patenten in het mobiele besturingssysteem Android. Het bedrijf eist miljarden aan schadevergoeding. Volgens Google is er helemaal geen sprake van patentschending.

Het proces is onderverdeeld in drie fases: aansprakelijkheid voor het auteursrecht, octrooi-aanspraken en schade. Het begon in april en zal naar verwachting minstens acht weken duren.