AMSTERDAM – Apple wil dat het logo op Samsungapparatuur in de rechtszaal afgeplakt wordt en eist bovendien dat Samsung geen quotes gebruikt uit de biografie over Steve Jobs.

Dat blijkt uit een verklaring van het bedrijf die ingediend is, zo meldt Foss Patents. Ook Samsung diende een verklaring in.

De bedrijven gaan eind mei met elkaar om de tafel zitten om te praten over een eventuele schikking. De Amerikaanse rechtszaak gaat in juli verder en de bedrijven dienden dinsdag verklaringen in over de inhoud van de zaak.

Zo blijkt dat Apple diverse aanklachten over bepaalde patenten wil laten vallen en Samsung stelt zelfs drie patenten helemaal niet meer aan te willen voeren in de zaak. Uit de stukken komen ook een paar opmerkelijke eisen naar voren.

Afplakken

Apple eist dat de apparatuur in de Amerikaanse rechtszaal afgeplakt wordt als het om Samsungapparaten gaat. Het logo zou de jury beïnvloeden. Daarnaast wil Apple Samsung verbieden quotes uit de biografie over Steve Jobs te gebruiken.

In het boek, geschreven door Walter Isaacson, wordt Jobs veel gequote. Zo zegt hij onder meer dat hij Android koste van kost wil ‘vernietigen’. Al moest hij er al het geld van Apple aan opmaken.

Ook wil de iPhonemaker niet dat er gesproken wordt over de werkomstandigheden in Chinese fabrieken van Apple.

Samsung

Samsung heeft ook een eisenpakket. Zo wil het Zuid-Koreaanse bedrijf bepaalde subjectieve verklaringen van Apple-medewerkers schrappen. Daarnaast eist Samsung dat Apple-blogs en artikelen geschreven door 'niet gespecialiseerde verslaggevers' niet gebruikt mogen worden.

21 en 22 mei gaan Apple en Samsung met elkaar praten over een mogelijke schikking. 30 juli gaat de Amerikaanse zaak eventueel verder. De twee techgiganten zijn in ruim tien landen verwikkeld in zeker 50 rechtszaken.

Lees hier alles over de juridische strijd