AMSTERDAM - De handelspraktijken van internetbedrijf Google worden ook in Argentinië en Zuid-Korea onderzocht. De VS en EU waren eerder al een onderzoek gestart naar mogelijk misbruik van Google's machtspositie.

Dat bevestigt de zoekgigant in een document die bij toezichthouder Securities and Exchange Commission ingediend is, schrijft persbureau Bloomberg.

"De Argentijnse mededingingsautoriteit heeft ons gemeld dat het een voorlopig onderzoek is gestart naar onze zoek- en advertentiediensten en we zijn natuurlijk blij om hun vragen te beantwoorden", aldus Google.

Het onderzoek in Zuid-Korea is een voortzetting van een eerdere inspectie. Het land doet ook al onderzoek naar Google's nieuwe privacybeleid.

Voorrang

Google is onderwerp van verschillende antitrustonderzoeken wereldwijd, waaronder die van de Amerikaanse Federal Trade Commission en de Europese Commissie. De instanties willen erachter komen of het bedrijf misbruik maakt van zijn positie op de markt. Zo zou de zoekgigant de eigen diensten voorrang geven in de zoekresultaten.

Donderdag meldde The New York Times dat er mogelijk een rechtszaak komt naar aanleiding van het onderzoek naar de handelspraktijken van Google.

Google ontkent de beschuldigingen. Eric Schmidt, voormalig hoofd van Google, zei eerder dat concurrent Microsoft medeverantwoordelijk is voor de aanklachten rond machtsmisbruik.