AMSTERDAM - Facebook heeft wereldwijd meer dan 900 miljoen gebruikers die minstens een keer per maand inloggen op het sociale netwerk.

Dat liet het bedrijf weten bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers.

Het aantal actieve gebruikers is in een jaar tijd met 32 procent toegenomen. Toen Facebook in februari een officiële aanvraag indiende voor een beursgang bleek dat het netwerk 845 miljoen gebruikers telde.

Zestig procent van de in totaal 901 miljoen gebruikers zou dagelijks actief zijn op het sociale netwerk. Ook meldt Facebook dat er 488 miljoen mensen minimaal ene keer per maand via hun mobiel actief zijn.

Inmiddels zouden er dagelijks 3,2 miljard likes en reacties geplaatst worden, dat aantal stond in februari nog op 2,7 miljard.

Beursgang

Uit de documenten die het bedrijf maandag indiende bij toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) blijkt ook dat de omzet van Facebook 1,058 miljard dollar bedroeg in vergelijking met 731 miljoen dollar in het eerste kwartaal. De nettowinst daalde van 233 miljoen dollar naar 205 miljoen dollar.

De beursgang van Facebook belooft de grootste ooit te worden in de Amerikaanse internetbranche. De website hoopt tot 10 miljard dollar op te halen.