RIJSWIJK - De Britse internetprovider Telewest Broadband heeft een systeem ontwikkeld waarmee het mogelijk is een e-mail met een geurtje te versturen, zo meldde het bedrijf donderdag op zijn website. Een kastje dat aan de computer wordt bevestigd, verspreidt de luchtjes.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Zodra een e-mail binnenkomt waaraan een bepaalde geur is gekoppeld, gaat de veredelde luchtverfrisser aan. Volgens Telewest Broadband is het systeem vooral aantrekkelijk voor winkels. Zo kunnen supermarkten hun klanten per e-mail verleiden met de geur van vers brood en zouden reisbureaus de geur van zeelucht kunnen toevoegen aan hun reclame voor strandvakanties. Consumenten kunnen het kastje onder meer gebruiken om een e-mail met een lekker luchtje naar hun geliefde te sturen.

In het kastje zitten twintig verschillende aroma's die omgevormd kunnen worden tot zestig geuren. In de toekomst denkt het bedrijf een kastje te ontwikkelen dat meer dan 2000 geuren produceert. De internetprovider is nog bezig het kastje te testen en heeft nog niet bekendgemaakt wanneer het geursysteem op de markt komt.