AMSTERDAM -  De Nederlandse afdeling van de Piratenpartij gaat niet in op de aanvullende eisen die stichting Brein de website stuurde.

Vrijdag moest de partij op last van de rechter een specifieke proxy die verwijst naar torrentsite The Pirate Bay offline halen. Via de proxy kon de blokkade van de site omzeild worden.

De rechter ging daarmee in op de eis van Brein waar de Piratenpartij eerder aan weigerde te voldoen. De partij ging akkoord en haalde de proxy offline omdat het anders een dwangsom van 10.000 euro per dag zou moeten betalen.

E-mail

De beschikking was niet gericht op de algemene proxy van de website, maar Brein stuurde de Piratenpartij vrijdagavond een e-mail waarin het eist dat ook die proxy offline gehaald wordt.

“Daarmee wordt in feite hetzelfde bereikt als voorheen: tpb.piratenpartij.nl dient nog steeds als dienst waarmee The Pirate Bay ter beschikking wordt gesteld aan gebruikers wier toegang tot The Pirate Bay door hun provider geblokkeerd is”, aldus Brein.

Deadline

De partij moest voor 12.00 zondagmiddag de links naar andere proxy’s, die het voor klanten van XS4ALL en Ziggo mogelijk maken The Pirate Bay te bezoeken, verwijderen.

De deadline is inmiddels verstreken, maar met generieke proxy kan de torrentsite nog steeds geopend worden. Wel zijn er directe hyperlinks verwijderd van de protestpagina.

Brein sommeerde eerder al andere websites om te stoppen met het doorgeven van torrentsites aan Ziggo- en XS4ALL-klanten.